Продажбите на HTC One са около 5 милиона

Продажбите на HTC One са около 5 милиона
A A+ A++ A

От топмодела HTC One досега са продадени около 5 милиона броя, заявява представител на компанията в интервю за Wall Street Journal. В същото време търсенето на устройството продължава да е по-голямо от наличностите, което оставя много потребители без възможност да се сдобият с телефона. Тази цифра все още не е официално потвърдена от компанията, но в същото време демонстрира опасностите от избрания от компанията подход.

Вместо да заложи на лесен за производство и обработка материал като пластмасата, компанията избра алуминий за корпуса, който преминава през комплектни етапи на изрязване и оформяне, което води до забавяне. В същото време Samsung отново заложи на пластмасата като основен материал в Galaxy S4, като оправда решението си с практични съображения - необходимостта от производството на телефона в големи тиражи, което би било възпрепятствано от избора на по-сложен за обработка материал. Samsung обяви, че за по-малко от месец от телефона са били продадени 10 милиона броя, но това не са продажби към крайни клиенти, а към партньори.

Все пак продажбите на HTC One са силни и заявките за него все още са повече от възможностите на компанията да осигури наличности, което на свой ред е свързано с недостига на компоненти. Според неназования представител на компанията тези проблеми ще бъдат разрешение напълно през следващия месец и тогава ще има по-ясна картина за това как се представя телефона. Наскоро компанията заяви, че вече е удвоила производството на телефона в сравнение с април и това ще продължи да се подобрява и през юни.

http://stream.wsj.com/story/latest-headlines/SS-2-63399/SS-2-238057/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници