Министърът на финансите: Възможно е вдигане на заплатите от догодина

Министърът на финансите: Възможно е вдигане на заплатите от догодина
Според Чобанов е възможно да се вдигнат доходите, но от догодина. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Увеличение на заплатите е възможно, но от следващата година, обясни финансовият министър Петър Чобанов в сутрешния блок на бТВ в петък.

„Трябва да бъдат взети мерки за раздвижване на икономиката, създаване на нови работни места, съживяване на малкия и среден бизнес. Ние сме поели конкретни обещания, които ще изпълним. Въпросът е кога ще ги изпълним, тоест откога ще имаме парите да ги изпълним. Доходите зависят от състоянието на икономиката“, категоричен бе Чобанов.

„Не е достатъчно да има само финансова стабилност, трябва да се мисли и за развитие. Идеята на политиките, които ще водим, е те да са насочени към растеж“, добави той.

Според финансовия министър дупката в бюджета означава, че администрацията на МФ и на приходните агенции не са си свършили работа. Петър Чобанов уточни, че все окще се обмисля дали да бъдат сменени шефовете на Агенция „Митници“ и НАП.

По отношение рестартирането на проекта АЕЦ „Белене“ Чобанов каза, че ситуацията трябва да бъде много внимателно анализирана в икономически план: „В момента няма правителствено решение проектът да бъде рестартиран на 5 юни. Трябва да се внимава по отношение на създаване на очаквания за такъв рестарт. Трябва да видим разчетите. Не мога да споделя ентусиазма около рестартирането на строителството на АЕЦ „Белене“.

#Петър Чобанов #НАП #Белене

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници