Официално: „А“ група стартира на 20 юли с 14 отбора

Официално: „А“ група стартира на 20 юли с 14 отбора
A A+ A++ A

Новият сезон на „А“ група ще стартира на 20 юли с 14 отбора.

Решението бе взето на проведения Изпълком на БФС днес.

През сезон 2013/2014 от елита ще изпаднат 4 тима, а ще влязат два нови. В програмата са предвидени да се изиграят 38 кръга, ще има и плейофи, пише Gong.

Мачът за Суперкупата на България между "Лудогорец" и "Берое" е насрочен за 10 юли.

Всички отбори от "А" група взимат лиценз. 12-те отбора, които играха в "А" група и през миналия сезон получиха лиценз и за следващата кампания.

Шефът на БФС Борислав Михайлов добави: „Отборите, които влизат от Б група имат срок до 10 юни. Те са стабилни финансово, а ако не могат да играят на техните стадиони, трябва да заявят друго съоръжение. Нефтохимик може да играе на Лазур или в Несебър. Любимец, ако не получи лиценз за своя стадион, най-вероятно ще играе в Сливен."

БФС, освен това, отчете след края на сезона над 9 милиона лева приходи и около 8 милиона лева похарчени.

Нова сделка за ТВ правата в Купата на България и шампионата е постигната за следващите 3 сезона с "Футбол Про Медия". Имало е предложения да се върна стария формат на Купата на България, но все още няма решение за това, каза още президентът на БФС.

Относно разследванията за уговорени мачове в България Михайов заяви, че всички сигнали, които са получени в БФС, са предадени на Прокуратурата и според него "рано или късно резултат ще има".

#БФС #"А" група #Борислав Михайлов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници