Цветанов търси подкрепа в Брюксел

Цветанов търси подкрепа в Брюксел
Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов пристигна днес в Брюксел да потърси подкрепа от европейското политическо семейство на ГЕРБ, Европейската народна партия (ЕНП) и да обясни на нейното ръководство положението в България, предаде „Труд“. Снимка: ГЕРБ
A A+ A++ A

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов пристигна днес в Брюксел да потърси подкрепа от европейското политическо семейство на ГЕРБ, Европейската народна партия (ЕНП) и да обясни на нейното ръководство положението в България, предаде „Труд“.

Цветанов участва в среща на председателите на групи в националните парламенти на партиите от ЕНП. По-късно през деня той трябва да се срещне с лидера на групата на ЕНП в Европейския парламент Жозеф Дол и с евродепутата Михаел Галер (християндемократ, Германия). Предполага се, че последният ще помогне на Цветанов да организира съдебната си защита.

„Разбира се, че част от разговорите, които ще водя, ще са да запозная нашите приятели от Европейската народна партия със ситуацията в България“, казал Цветанов пред „Труд“ на влизане в срещата. „Аз знам, че съм невинен“, заявил той по повод твърденията на главния прокурор Сотир Цацаров, че са напълно доказани обвиненията срещу бившия вътрешен министър за незаконни подслушвания.

„Тези внушения, които се направиха през всичките тези дни и седмици, обслужиха определени политически партии“, добави той. „Виждате каква е конфигурацията и какво е състоянието в момента“. Срещата на парламентарните лидери от ЕНП беше при затворени врати. Предполагаше се, че ситуацията в България и обвиненията срещу ГЕРБ ще бъдат от основните теми. Обсъжданията трябваше да продължат до късния следобед. Цветанов не пожела да ги коментира предварително. Коментар отказаха и председателят на ЕНП, белгийският христиандемократ Вилфрид Мартенс и немският евродепутат Маркус Фербер (ХСС), един от най-близките политически приятели на ГЕРБ в Германия.

Утре на Цветанов предстоят срещи с евродепутати от групата на ЕНП.

#Цветан Цветанов #ЕНП #Брюксел #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници