Октай Енимехмедов остава в ареста

Октай Енимехмедов остава в ареста
За престъплението законът предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийски градски съд не измени мярката за неотклонение на нападателя на Ахмед Доган – Октай Енимехмедов, което означава, че той остава в ареста, предаде БГНЕС.

По-рано днес мярката на Енимехмедов се разгледа при закрити врати, тъй като по делото има класифицирани материали.

Към него са приобщени веществени доказателствени средства от СРС.

Разглеждането на мярката на Енимехмедов започна при открити врати, но след като в пледоариите на адвоката и прокурора се коментираха класифицираните материали, заседанието бе закрито.

Преди заседанието Енимехмедов каза, че не е запознат с тези класифицирани материали,  като той има право да се запознае с тях по всяко време на делото, но не поиска да го направи сега.

Енимехмедов е подал молба в Софийски районен съд за изменение на мярката му на 17 май 2013 г., пристигнала в СГС на 29 май, защото има право да се яви, но не посочи конкретни основания за това да бъде изменена мярката му.

Към делото днес бяха приобщени 6 тома писмени доказателства.

За престъплението законът предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

#Октай Енимехмедов #дело #Ахмед Доган

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници