Microsoft планира големи промени в структурата на компанията

Microsoft планира големи промени в структурата на компанията
A A+ A++ A

При премиерата на Windows 8 Стив Балмър съобщи, че Microsoft планира да наблегне на устройствата и услугите, но оттогава вече минаха 8 месеца, а компанията присъства само с два таблета на пазара, така че имахме всички поводи да смятаме, че плановете са се променили. Оказва се обаче, че не е така. Според информация на All Things D, Microsoft вече планира промени в мениджмънта си, които имат за цел да засилят пазарните позиции на Skype и Xbox.

Как точно преструктурирането на мениджмънта ще се отрази на развитието на портфолиото на Microsoft още не е ясно, но според друга информация на Bloomberg компанията ще има 4 основни дивизии. Сатия Надела, който досега отговаряше за сървърното поделение на компанията, ще оглави бизнес частта на Microsoft; за хардуера ще отговаря Дон Матрик, който досега се занимаваше с Xbox; Ки Лу пък ще поеме приложенията и услугите, а Тери Майърсън и Джули Ларсън-Грийн ще са начело на дивизията, която ще работи по операционните системи Windows и Windows Phone.

Що се отнася до развитието на хардуерния бизнес, освен двата таблета, които в момента са на пазара, от Microsoft определено заявиха, че виждат новата конзола Xbox като център на домашните забавления на потребителите - тя няма да е насочена само към геймърите. При това се носят слухове, че компанията подготвя и 7-инчов игрови таблет, умен часовник, който ще има връзка с Xbox и таблетите Surface, както и евтина приставка за телевизия Xbox.

http://www.theverge.com/2013/6/3/4390726/microsoft-major-restructuring-xbox-server-skype-rumor

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино