Среща с новите таблети на Acer

Среща с новите таблети на Acer
A A+ A++ A

Часове след официалното представяне на новите таблети с Windows 8 и Android в портфолиото на Acer, устройствата получиха и българска премиера, на която успяхме да придобием някакви впечатления за някои от на-интересните модели сред тях. Такъв определено е Acer Iconia W3, който успя да стане първият 8-инчов таблет с Windows 8. Устройството е достатъчно компактно, за да се побере в джоб, и е впечатляващо, че в такъв малък обем (тегло 540 г и дебелина 11,3 мм) са поместени пълнофунционален компютър със стандартната версия на компютърната платформа на Microsoft, процесор Intel Atom Z2760 Clover Trail и 2GB RAM.

Подобно на Iconia W510 джаджата има дисплей с резолюция 1280 x 800 пиксела, но диагоналът му е редуциран до 8.1". Промяна има и в качеството на панела и ни направи впечатление, че ъглите му на видимост са по-малки от тези на W510. Устройството, с което поработихме, обаче се оказа прототип и не работеше много плавно, което не е индикация за поведението на финалната версия. По същия начин преди време премина и първата ни среща с Iconia W510 - производителността на прототипа беше далеч от тази на търговската версия. Иначе Iconia W3 в комплект с инсталиран пакет Microsoft Office Home & Student 2013, който иначе се продава за 139 евро, очакваме в края на юни и в България на препоръчителна цена, започваща от 699 лв. Отделно ще се продава и пълноразмерна Bluetooth клавиатура.

Другото интересно предложение при таблетите с Windows е представеният в началото на май Aspire P3 и всъщност попада в категорията на ултрабук лаптопите заради използваните мобилни процесори на Intel и като цяло по-високата производителност. Той е по-тънък и лек от таблета Iconia W700 с тегло от 790 г и дебелина 1 см, но резолюцията на IPS екрана с диагонал 11,6" е намалена от 1080р до 1366 x 768 пиксела. На разположение са варианти с процесори Core i3 или i5 processor, 2GB или 4GB RAM и 60GB или 120GB SSD.

Предлага се в комплект с Bluetooth клавиатура, която служи и като калъф на устройството. С нея обаче общото тегло скача до 1.39 кг, а дебелината набъбва с още 9,8 мм. Батерията осигурява енергия за около 6 часа работа, а сред другите характеристики влизат 720p предна камера, 5MP основна камера, 802.11a/b/g/n WiFi, Bluetooth 4.0, micro HDMI и един USB 3.0 порт. Acer Aspire P3 ще се появи в българските магазини в края на юни с препоръчителна крайна цена започваща от 1399 лв.

И накрая ще стане дума и за Acer Iconia A1, който на пръв поглед изглежда като вариант на iPad mini заради 7.9" IPS екран с резолюция 768 x 1024 пиксела и съотношение 4:3. Устройството ще се продава на българския пазар от средата на този месец на препоръчителна цена 369 лева, но въпреки това има какво да предложи в техническо отношение. Има четириядрен процесор MediaTek MTK8125T с честота 1.2 GHz, който е допълнен от 1GB RAM и 8GB вградена памет, която може да се увеличи чрез карта. Включени са още 802.11b/g/n и Bluetooth 4.0 възможности, две камери (5МР и 0.3МР) и дори micro HDMI интерфейс.

Възможно е да обхванете таблета с една ръка, а теглото от 410 г и дебелина от 11,1 мм, макар и по-големи от тези на iPad mini, го правят удобен за носене с вас. Направиха ни впечатление изчистеният дизайн и добрата изработка, а в софтуерно отношение вниманието ни привлече функция за отключване с жест с 5 пръста върху екрана, а ако ползвате само двата палеца, можете да стартирате директно камерата от заключено състояние.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино