Новите Sony VAIO Pro 11/13 и VAIO Duo 13 са по-компактни и по-бързи

Новите Sony VAIO Pro 11/13 и VAIO Duo 13 са по-компактни и по-бързи
A A+ A++ A

С настъпването на третия етап от стратегията на Intel за развитието на ултрабук лаптопи и появата на процесорите от серията Haswell, които имат достатъчно мощна интегрирана графична система, на пазара най-сетне започват да се появяват по-компактни лаптопи и хибридни устройства, които не включват дискретни видеокарти, осигуряват висока производителност и дълго време на автономна работа с едно зареждане. Време е и Sony да ни покаже какво е успяла да направи с новите чипове.

Компанията винаги е имала слабост към ултралеките и тънки компютри и предлагаше такива устройства, преди да бъдат наречени ултрабук лаптопи. Новите устройства на японците в тази категория са под формата на новите VAIO Pro 11 и 13 и следващата версия на VAIO Duo 13. Новите предложения в серията VAIO Pro са снабдени с Full HD 1080p дисплеи с технологията TRILUMINOS за по-добро цветопредаване и разширен цветови диапазон. Те са със сензорни възможности, а както подсказва името на моделите, имат диагонал 11,6" и 13,3".

Sony ги описва като най-леките ултрабук лаптопи със сензорен екран и теглото говори достатъчно убедително - VAIO Pro 11 тежи само 0,87 кг, а VAIO Pro 13 е с тегло 1,06 кг. Подобно на VAIO Z в конструкцията се ползват въглеродни влакна, а подложката за ръце е алуминиева. Допълнително лаптопите могат да се оборудват с външни плоски батерии, с които времето за автономна работа се вдига съответно до 14 и 13 часа, което е два пъти повече от времето за работа на вградените батерии. VAIO Pro 13 е и първият лаптоп с PCIe SSD устройство, което обещава по-висока производителност в сравнение с обикновен SSD. И двата модела се предлагат във варианти с процесори до Intel Core i7-4500U. Pro 11 има 4GB DDR3 1600MHz SDRAM и SSD диск до 256GB, а Pro 13 е с 8GB DDR3 1600MHz SDRAM и до 512GB SSD.

На свой ред VAIO Duo 13 подобрява предшественика си VAIO Duo 11, като намалява дебелината до 210 мм и теглото до 1,35 кг. Отново залага на конструкция от въглеродни влакна и включва 13.3" full HD капацитивен дисплей с технологията TRILUMINOS. Компанията посочва, че въпреки по-големия екран устройството е почти със същите размери като предшественика си, което е постигнато с намаляване на рамката около екрана. Обновен е и характерният механизъм на плъзване на екрана Surf Slider, който е по-компактен и позволява отваряне с една ръка. Сред характеристиките се е завърнал и стилусът с активен дигитайзер за по-прецизна работа и въвеждане на информация. Основната камера е с резолюция 8МР и включва Exmor RS сензор. И трите модела имат клавиатура с подсветка и NFC функционалност и ще са на пазара още този месец.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници