НАТО не планира засега намеса в Сирия

НАТО не планира засега намеса в Сирия
Ген. Филип Брийдлав. Снимка: Уикипедия
A A+ A++ A

Американският генерал Филип Брийдлав, главнокомандващ силите на НАТО в Европа, заяви, че за момента Алиансът не планира намеса в Сирия, но отново изрази тревогата си от конфликта, който бушува в страната от март 2011 г.

„За момента НАТО избра да не планира никаква мисия..., не предвиждаме операция в Сирия“, заяви генерал Брийдлав на пресконференция в Прищина. Американският генерал, който е на посещение в Косово, където Алиансът има мироопазващи сили (КФОР), припомни, че той вече е предприел действия, за да защити „големия съюзник, Турция“ с разполагането в началото на годината на ракети „Пейтриът“ близо до границата със Сирия.

Неотдавнашният успех на верните на президента Башар ал Асад сили в град Кусаир и околностите му засилва позициите на властта в Дамаск преди евентуалната международна мирна конференция, която Москва и Вашингтон се стремят да организират през юли. След срещата между представители на Русия, САЩ и ООН в сряда, нова подготвителна среща ще се проведе на 25 юни, припомня БГНЕС.

#НАТО #Сирия #операция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници