Прокуратурата иска имунитета на депутата от ДПС Петър Ангелов

Прокуратурата иска имунитета на депутата от ДПС Петър Ангелов
Главният прокурор Сотир Цацаров ще поиска имунитета на депутата от ДПС Петър Ангелов Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Прокуратурата ще поиска снемане на депутатския имунитет на народния представител от ДПС Петър Симеонов Ангелов, съобщиха от държавното обвинение. Ангелов е привлечен като обвиняем за участие в престъпна група и данъчни престъпления в размер на над 4 милиона лева. В съобщението на Прокуратурата се казва, че при главния прокурор на Р България е постъпило предложение от Софийска градска прокуратура (СГП) за внасяне на искане до Народното събрание за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Петър Симеонов Ангелов – народен представител в 42–рото НС, избран от листата на Политическа партия Движение за права и свободи.

Досъдебното производство е образувано на 2 февруари 2012 г. от Специализираната прокуратура. По делото са разпитани над 40 свидетели, изготвено е заключение на компютърно-техническа експертиза, назначена е съдебно-икономическа експертиза, иззети и приложени по делото са множество веществени доказателства и документи.

Петър Ангелов е привлечен като обвиняем на 28 март 2012 г. за извършени престъпления - участие в организирана престъпна група, създадена с цел извършване на данъчни престъпления и за данъчно престъпление - избегнато плащане на данъчни задължения в размер на над 4 млн лв. С постановление на Специализираната прокуратура от 5 юни 2013 г. наказателното производство е спряно, тъй като Ангелов е придобил имунитет.

Главният прокурор на Р България счита предложението на СГП за напълно основателно и затова в понеделник - 10 юни 2013 г. ще внесе в НС искане на основание чл. 70 ал.1 от Конституцията за снемане на имунитета на народния представител Петър Ангелов.

#прокуратура #депутат #ДПС #Петър Ангелов #имунитет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници