Запорирани са всички имоти на Община Девня

Запорирани са всички имоти на Община Девня
Забраната върху разпореждането с общинската собственост, наложена в началото на май, е била скрита от кмета.
A A+ A++ A

Наложен е запор върху всички имоти и дружествени дялове на Община Девня, съобщи  общинският съветник от „Коалиция промяна за Девня“ Свилен Шитов.

„Многократно съм алармирал, включително и в медиите, че фалитът на Девня е неизбежен. Причините за сегашното състояние бяха ясни още преди няколко години, но кметът Атанас Кузев ги е прикривал и е отказвал системно да ги обсъди със съветниците“, обясни общинският съветник, цитиран от „Дневник“.

Забраната върху разпореждането с общинската собственост, наложена в началото на май, е била скрита от кмета и е излязла наяве след внесен от Шитов въпрос по уведомяване на Общинския съвет за иск на кредитор.

„Какво още прикрива кметът и доколко е застрашена Девня, предстои да се разбере“, каза той.

Шитов заяви още, че е изпращал сигнали за критичното състояние на общината до Държавен финансов контрол, до министъра на финансите и до Народното събрание.

„При всяко приемане на общинския бюджет от 2010 г. до сега съм поставял въпроса за това, че просрочените задължения растат с приблизително 700 хил. лв. годишно и към края на 2012 г. те са 2 млн. лв.“, каза още той.

Според него сумата е посочена в официална информация, изискана от кмета след дълги отлагания.

„Реалните задължения вероятно са 2.5 млн. лв., като разминаването се получава от шикалкавене с административната терминология“, каза още той. „Имам подозрения, че сумата, станала известна като дължима от администрацията, е само около 10% от всички нейни задължения“, заяви Шитов.

#имоти #Девня #Свилен Шитов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници