NVIDIA гледа все повече към мобилните устройства

NVIDIA гледа все повече към мобилните устройства
A A+ A++ A

По време на компютърното изложение Computex тази седмица NVIDIA не показва нови продукти, но не пропусна да изтъкне предимствата на мобилните чипове Tegra и компютърните графични системи GeForce и поддръжката, която има за тях. Подобни бяха темите и на провелата се паралелно в София пресконференция, която беше фокусирана главно на продуктите GeForce, но стана дума и за Tegra 4.

Като цяло компанията оценява промяната на пазара на графични продукти - спадът в продажбите на компютри, но увеличената популярност на компютърните игри; трансформацията на игровите конзоли, които вече служат и за дистрибуция на съдържание; идването на новото поколение геймъри, които започват да играят не с компютри или конзоли, а с мобилни устройства с Android или iOS; преминаването на компютърните геймъри към всекидневната за игра на голям екран; увеличаването на разликата между компютърните и конзолните графични карти по отношение на производителност, шум и термално представяне.

NVIDIA се похвали и че по отношение на лаптопите с новите процесори Intel Haswell има почти 100% дял при ползването на дискретна графична карта. При Tegra 4 също има раздвижване с включването на чипа в Asus Transformer Pad Infinity, HP SlateBook x2 и два таблета Toshiba Excite, но по-късно през годината ни чакат повече новини за таблети и смартфони с него. На срещата успяхме да видим и един от последните прототипи на игровата конзола NVIDIA Shield, която ще бъде един от акцентите на изложението Е3 през следващата седмица.

Устройството е първото с Tegra 4 и обещава да осигури десетки часове забавление на геймърите - освен че могат да изтеглят игри от Google Play Store (и да ползват други стандартни приложения за Android), те ще могат да стриймват и компютърни игри към него през домашната си Wi-Fi мрежа, стига да имат компютър в съответната GeForce карта. В интерес на истината не всички от бутоните на конзолата работеха, а освен това в нея бяха инсталирани и игри (като Dead Trigger 2), които не бяха анонсирани и не трябваше да бъдат снимани.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници