През 2017 ще бъдат продадени над един милиард смартфона с Android

През 2017 ще бъдат продадени над един милиард смартфона с Android
A A+ A++ A

Ново изследване на агенция Canalys предвижда, че до 2017 продажбите на смартфони в световен мащаб ще достигнат колосалната цифра от 1,5 милиарда. Според същия доклад Android ще продължи да е господстващата мобилна операционна система и ще има пазарен дял от 67,1%, което означава около 1 милиард от продадените устройства. За сравнение, през 2012 в световен мащаб са продадени 470 милиона телефона с Android.

Според Canalys Apple ще успее да отбележи ръст, но той ще е значително по-скромен от досегашния и през 2017 пазарният дял на компанията от Купертино ще спадне от сегашните 19,5% на 14,1%. Според изследването основната причина за това е пълното отсъствие на Apple в ниския ценови сегмент.

Големите победители според анализа ще са Microsoft, които ще успеят да увеличат сегашните си скромни 2,4% от пазара на цели 12,7%, което ще се дължи най-вече на налагана агресивна ценова политика от хардуерните партньори, която вече дава резултати с отличните продажби на бюджетния Nokia Lumia 520 и е ключова за успеха на големи пазари като Китай и Индия.

http://www.digitimes.com/news/a20130606PR200.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници