Двама българи пострадали при взрив в Челябинск, нуждаят се от спешна помощ

Двама българи пострадали при взрив в Челябинск, нуждаят се от спешна помощ
Двамата български шофьори са минавали транзитно през Челябинск. Един от тях доста сериозно е пострадал и сега е в кома и с 95% изгаряния по тялото. Снимка: world.lib.ru
A A+ A++ A

Двама български шофьори на ТИР са пострадали при взрив в руския град Челябинск. Те се нуждаят от спешна помощ, предаде агенция "Фокус".

Това пише във форума http://www.bglife.ru/threads/9663/#post-355725 сътрудничка на лечебното заведение, в което е настанен българин с 95% изгаряния по тялото си.

Жената, Лара, не е лекар, но работи в болницата, и разказва за случая.

Според разказа й - на 1 юни, в близост до руския град Челябинск, се е случило ПТП. На паркинг за ТИР-ове, по време на заваряване на горивен резервоар, е станал мощен взрив. Заварчикът, който е местен жител, загинал на място.

Двамата български шофьори са минавали транзитно през Челябинск. Един от тях доста сериозно е пострадал и сега е в кома и с 95% изгаряния по тялото.

Вторият, също Стоян, е пострадал значително по-малко, но също сериозно. Сега той живее в ТИР-а, и по неясни причини не може да остави автомобила. В началото той сам си е правил превръзките, но впоследствие му е била оказана медицинска помощ, разказва жената.

Жената разказва, че в Челябинск е пристигнала съпругата на тежко пострадалия шофьор. Тя не говори руски и с нея е много сложно комуникирането. Никой от лекарите не е очаквал, че Стоян ще издържи поне две денонощия. Той има силно сърце, бъбреците работят, но не напълно. Има малко шансове да оцелее, пише Лара.

Според нея, Стоян е на 37 години, женен, с двама сина: 7-годишния Теодор и 2-годишния Николай. Тя разказва, че приятелите му и познатите са й споделили, че Стоян е много добър и отзивчив човек. Оказва се, че той няма застраховка и неговото лечение и животоподдържащите дейности са платeни. Стойността за пребиваване в реанимацията е около 1000 евро за два дни, обаче семейството на пострадалия няма такива пари, обяснява Лара.

„Сега е необходима помощ във вид на консултации и реални съвети. Въпросът е дали ще има помощ от българска страна? Ако да, то какви документи е необходимо да бъдат събрани и какво аз мога да направя от моя страна тук, в Челябинск”, пише Лара.

#Челябинск

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници