Протестиращи блокираха пътя на прохода "Петрохан"

Протестиращи блокираха пътя на прохода "Петрохан"
Първият протест срещу бездействието на властите относно обещанията за ремонт на пътя се състоя на 1 май тази година. Снимка: dariknews
A A+ A++ A

Над 200 души блокираха пътя през прохода Петрохан в знак на протест заради лошото му състояние, съобщи за Радио “Фокус” - Видин Теодора Генова, участник в протеста.

Протестът трябваше да започне към 14,30 ч, но дъждът, който се е изля попречи на хората от село Бързия и Берковица да се съберат на пътя.

„Вече прииждат много хора. И всички са категорични в исканията си за ремонт на пътя. Само колективните искания и общите действия могат да доведат до благоприятен резултат”, заяви Теодора Генова.

Председателят на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров, който пристигна при протестиращите, обясни, че в момента тече рехабилитация на пътя и в началото на месец септември напълно рехабилитираният път ще бъде открит.

Сред протестиращите е и народният представител от „Коалиция за България” Младен Червеняков.

Реконструкции стартираха през септември 2011 година, но досега са извършени само около 28% от предвидените строителни работи.

Рехабилитацията е възложена на сдружението "Алпине пим", в което основна фирма е "Пътинженеринг-М". Тя е спечелила и други поръчки, но няма ресурс да изпълни всичките навреме, уточнява агенцията. Компанията се оправдава с липса на средства.

#"Петрохан" #протест #Бързия #„Коалиция за България” #Младен Червеняков #Лазар Лазаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници