Убиецът на Мирослава от Перник направи пълни самопризнания

Убиецът на Мирослава от Перник направи пълни самопризнания
Мирослава беше отвлечена за откуп през ноември 2011 г., който не бе получен, а тялото й беше открито 3 месеца по-късно. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Марио Любенов, обвинен за отвличането и убийството на Мирослава от Перник, е направил самопризнания на всички факти от обвинителния акт по делото в окръжния съд в Перник, съобщава БГНЕС.

"Разбирам обвинението и признавам фактите", заяви Любенов пред съдебния състав на Пернишкия окръжен съд, цитиран от Дарик.

Искането на Любенов съдът да гледа делото по съкратената процедура е било уважено, а разследването е събрало над 40 тома доказателства, като 93 свидетели са били призовани и 27 експертизиса били изготвени.

Убийството на момичето потресе България.

Мирослава беше отвлечена за откуп през ноември 2011 г., който не бе получен, а тялото й беше открито 3 месеца по-късно.

Полицията задържа двама заподозрени. Единият - Стойчо Петров-Чочо, безпрецедентно се самоуби пред разследващите при възстановка на покушението в дома му.

Трагедията придоби очертанията на скандал, след като неочакваната смърт на заподозрения се насложи върху обвиненията на родителите за мудни и хаотични действия при издирването на дъщеря им.

Другият заподозрян, Марио Любенов-Заека, остана в ареста със свидетелство за психични отклонения. Любенов е единственият обвинен за престъплението, след като другият заподозрян Стойчо Стоев-Чочо се самоуби в присъствието на висши служители на ГДБОП, ден след като трупът на девойката беше открит.

На Любенов е повдигнато обвинение за отвличане на непълнолетно лице, предумишлено убийство по особено мъчителен начин на непълнолетна в безпомощно състояние и с цел да бъде улеснено и прикрито друго престъпление.

#Мирослава #Перник #Марио Любенов #убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници