Петима ранени при масов бой между българи и роми

Петима ранени при масов бой между българи и роми
Полицейските служители от Луковит веднага създали оперативна група и организирали заграждения, благодарение на които било предотвратено разрастването на конфликта. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Петима души са били ранени след масов бой между роми и българи в ловешкото село Карлуково, съобщиха от полицията в Ловеч, предаде „24 часа“. Сигналът за инцидента е бил получен в 20:20 ч. в неделя в районното полицейско управление на Луковит.

Според сигнала на кръстовището на ул. „Младост“ и ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в селото след спречкаване на лична основа е възникнал масов бой между роми и българи.

Полицейските служители от Луковит веднага създали оперативна група и организирали заграждения, благодарение на които било предотвратено разрастването на конфликта.

Всички участници и очевидци на масовия бой са установени, а двама мъже са задържани за 24 часа.

При сбиването е счупено задното стъкло на БМВ, собственост на 22-годишна жена от селото. Пострадали са 55-годишеният Н.Л., с фрактура на лакътна става и охлузни рани по главата, Л.Л., 23-годишен, с разкъсна рана на главата, Ж.Б., 41-годишен, с прободна рана в областта на десния бицепс и множество ожулвания по гръдния кош, С.Б., 18-годишен, с контузия на главата и множество наранявания от удари с тъп предмет в областта на гръдния кош, Д.Г., 27-годишен, с контузни рани по главата и гръдния кош.

Всички са от с. Карлуково, а част от пострадалите са настанени в болница за лечение.

По случая в РУП – Луковит, е образувано досъдебно производство и са предприети необходимите мерки за потушаване на напрежението в селото.

#Карлуково #бой #роми #българи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници