45 часа световен футбол по БНТ от 15 юни

45 часа световен футбол по БНТ от 15 юни
A A+ A++ A

Светът отново ще е футбол от 15 до 30 юни, когато единствено БНТ ще предава директно едно от най-големите събития в спортния свят за тази година – турнира за Купата на конфедерациите, чийто домакин е Бразилия. Националната медия притежава ексклузивните права за излъчване на всичките 16 мача – което прави близо 45 часа продукция на живо.

Турнирът винаги се провежда година преди световно първенство, а зрителите ще могат да гледат тазгодишното издание освен в ефира на БНТ1, и на интернет сайта sport.bnt.bg.

Шест бразилски града - Рио де Жанейро, столицата Бразилия и още Бело Оризонте, Ресифе, Форталеза и Салвадор, приемат от 15 юни осемте отбора-финалисти за турнира. Това са Бразилия, Уругвай, Мексико, Италия, Испания, Нигерия, Япония и изненадата Таити. Те стигнаха до финалите на Купата на конфедерациите, след като победиха в надпреварите на шестте конфедерации на ФИФА (КАФ, КОНМЕБОЛ, УЕФА, АФК, ОФК, КОНКАКАФ). Останалите два отбора с право на участие са победителя от последното световно първенство по футбол и държавата домакин.

Мачът, с който се открива турнира на 15 юни от 22.00 ч., e Бразилия – Япония. А специалното студио на БНТ ще започне в 21:30 ч.

#Купата на конфедерациите #Бразилия #БНТ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници