Следващата версия на OS X се казва Mavericks

Следващата версия на OS X се казва Mavericks
A A+ A++ A

Потребителите на компютри Mac са вече 72 милиона, което е два пъти повече в сравнение с преди 5 години, обяви Apple в началото на WWDC. Тим Кук изтъкна и годишният ръст от 15% при компютрите на компанията в сравнение с пазара на компютри, който се е увеличил с едва 3%. 33% от потребителите на Mac вече са с версия Mountain Lion. Както очаквахме американците представиха и следващото издание на компютърната си платформа, което изненадващо носи името OS X Mavericks - досега компанията избираше все имена на големи животни от семейство котки. Apple обяви, че платформата вече ще носи имена, свързани с Калифорния.

Сред промените са възможност за отваряне на табове в приложението Finder и опция за поставяне на етикети на съдържанието по различни критерии за по-лесно откриване при търсене. Подобрена е и работата с повече от един дисплей с опция за показване на различни приложения на цял екран на различните свързани екрани. В допълнение свързаните през AirPlay телевизори могат да работят като допълнителни екрани.

Направени са и допълнителни оптимизации, които намаляват натоварването на процесора и редуцират консумацията на енергия като компресиране на паметта и App Nap за пренасочване на ресурси към други процеси. Компанията демонстрира и нова версия на браузъра Safari с подобрена производителност и намалено енергопотребление.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници