Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Варна Иван Портних обяви имоти за 2 млн. лева

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Варна Иван Портних обяви имоти за 2 млн. лева
По думите на Портних става дума за собственост, придобита през последните 10-ина години, до 2011 г. включително. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кандидатът за кмет на Варна от ГЕРБ Иван Портних и съпругата му притежават имоти и дружествени дялове на стойност 2 млн. лв.

Това обяви самият Портних в личния си блог.

По думите му става дума за собственост, придобита през последните 10-ина години, до 2011 г. включително.

„Ако това притеснява някой от политическите ми опоненти, нека той признае сега, че хилядите варненци с подобно притежание ще бъдат превърнати в политическа мишена. Защото милионер във Варна е всеки, чието семейство притежава вила на Траката, собствен и наследствен апартамент например“, посочва Портних в своя блог.

Кандидатът за кмет на Варна от ГЕРБ обяви, че е готов да предостави документи за стойността и придобиването на всеки от имотите, които притежава, както и доказателства за произхода на средствата, с които са придобити.

До избирането му за депутат в 42-рото Народно събрание през май Иван Портних беше мениджър на хотелите, обединени в комплекса на Грандхотел „Варна“. Той е на този пост от 2001 г. Бил е член и на бордовете и управителните съветни на още няколко фирми.

Изборите за градоначалник на Варна ще се проведат на 30 юни. Общо девет кандидати са издигнати за поста.

#Иван Портних #Варна #кмет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници