PlayStation 4 срещу Xbox One - вече са ясни цените на конзолите

PlayStation 4 срещу Xbox One - вече са ясни цените на конзолите
A A+ A++ A

Тази есен за пореден път ще се повтори битката за парите на потребителите, решили да се сдобият с игрова конзола, тъй като на пазара вече ще са всички предложения от следващо поколение - на Nintendo, Sony и Microsoft. Nintendo изпревари останалите, като пусна своята конзола още миналата година, но тази в директен сблъсък ще излязат Xbox One и PlayStation 4. Както обещаха Sony и Microsoft, компаниите разкриха последните неизвестни детайли за устройствата, цените и наличността им по време на изложението E3 и от тях, изглежда, че PlayStation 4 е с едни гърди напред.

Продажбите на Xbox One в 21 страни започват в края на ноември на цена от 499 долара в Щатите и съответно 429 паунда в Англия и 499 евро в Европа. В нея е включена и стойността на новия сензор Kinect, който ще е неизменна част от комплекта. Останалите допълнения в него са един безжичен контролер и 14-дневен пробен период за услугата Xbox Live Gold, която иначе е платена. Компанията планира и лимитирано издание за първите купувачи, което ще съдържа уникална опаковка, специална версия на контролера и бонус в Xbox Live.

Sony също обяви началото на продажбите и цената на PlayStation 4, а освен това показа за пръв път и дизайна на конзолата. Той донякъде е сходен с този на Xbox One и залага на ъгловата форма с матирани и гланцови повърхности. Устройството може да се ползва вертикално или хоризонтално, подобно на предните си издания. Конзолата ще се появи на пазара преди празниците в края на годината, което означава ноември или декември. Цената е по-ниска от тази на Xbox One и е 399 долара, 399 евро или 349 английски паунда в зависимост от пазара. В нея обаче не влиза камера, която ще е достъпна отделно на цена 59 долара (44 паунда, 49 евро). Толкова струва и допълнителен DualShock 4 контролер в Щатите, но в Европа цените са 54 паунда и 59 евро.

Други особености на PlayStation 4 също могат да се приемат като предимство - конзолата не изисква връзка с интернет за проверка на автентичността на игрите и ще може да се ползва и за игра офлайн. Освен това Sony заяви, че няма да приложи никакви ограничения по отношение на игрите втора употреба. При Xbox One издателите могат да приложат такива при необходимост.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници