22% от работодателите предвиждат да наемат нови хора до септември

22% от работодателите предвиждат да наемат нови хора до септември
Освен 35% от хотелиерите и ресторантьорите и 22% от строителните фирми положителни намерения за назначаване на нови хора има в девет от десетте индустриални сектора.
A A+ A++ A

През третото тримесечие на 2013 г. близо една четвърт (22%) от българските работодатели планират или очакват да наемат нови служители. Традиционно през летния туристически сезон най-много работа ще се предлага в сферата на услугите - хотелиерството и ресторантьорството, както и в строителството, показва анализ на пазара на труда на компанията за подбор „Менпауър“, цитиран от „Дневник“.

По-малко от един на десет работодатели (8%) планират съкращаване на работните места. В сравнение с второто тримесечие на годината, коефициентът на заетостта (разликата между намеренията за назначения и за съкращения) се повишава с 2 процентни пункта.

Освен 35% от хотелиерите и ресторантьорите и 22% от строителните фирми положителни намерения за назначаване на нови хора има в девет от десетте индустриални сектора, включени в проучването.

Ще се търсят специалисти и работници в секторите на финансите, застраховането, недвижимите имоти и бизнес услугите, както и в производство, транспорта и складовете, като коефициентът за всички е +17%.

Изключение от положителната тенденция прави единствено браншът на минното дело, който бележи спад от 22 процентни пункта спрямо предходното тримесечие.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници