Андерс Брайвик се отказа от наследство, за да не бъде взето от Норвегия

Андерс Брайвик се отказа от наследство, за да не бъде взето от Норвегия
По време на процеса срещу него стана ясно, че Брайвик е укривал данъци от държавата заради презрението си към управлението. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

 

Норвежкият масов убиец Андерс Брайвик се е отказал от наследството на починалата си майка, за да не попадне то в ръцете на държавата, която иска да компенсира семействата на жертвите му, съобщи АФП, цитирайки адвоката на престъпника, предава „24 часа“.

„Със сигурност това е една от причините“, сподели адвокат Тор Йордет, който потвърди публикация в местен вестник, че решението на Брайвик е било продиктувано от нежеланието му наследството му да попадне в норвежката държава.

Правителството на Норвегия щеше веднага да предяви претенции към средствата, за да изплати обезщетения на семействата на 77-те жертви на масовия убиец, който излежава 21-годишна присъда.

По време на процеса срещу него стана ясно, че Брайвик е укривал данъци от държавата заради презрението си към управлението.

Майката на Брайвик почина през март, като размерът на наследството не е конкретно определен, но днес нейният апартамент е бил обявен за продажба срещу сумата от 3,7 млн. норвежки крони – около 484 хил. евро.

#Андерс Брайвик #наследство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници