Похитителите на Мирослава искали пари

Похитителите на Мирослава искали пари
Похитителите на Мирослава Николова от Перник са приятели на сестра й, които искали да се домогнат до голямо наследство, което семейството наскоро получило. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Похитителите на Мирослава Николова от Перник са приятели на сестра й, които искали да се домогнат до голямо наследство, което семейството наскоро получило.

„Мирослава Николова е била отвлечена от близки на семейството за спечелване на пари и с цел убийство“, заяви на пресконференция директорът на ОДМВР – Перник, комисар Валентин Димитров, цитиран от БТА.

„Момичето е било похитено от близкия семеен приятел Стойчо Стоев–Чочо и негов приятел на пътеката, по която обичайно се прибирало вкъщи след тренировка“, добави той.

„Той и приятелят му Марио натикали Мирослава в автомобил, след това я завели в помещение, обадили са се по телефона и се качили в планината, където същата вечер я убили – само час след като я похитили“, разказа Димитров.

Трупът на момичето е намерен днес в 5 ч. сутринта в землището на пернишкото село Планиница с помощта на куче от Планинската контролно-спасителна служба на Дупница. Трупът е бил без дрехи, но няма данни за изнасилване.

Претърсването на района е направено по самопризнанията на Стойчо Стоев, който се провалил на детектор на лъжата.

Стоев бил близък с Борислав Чолев – приятел на сестрата на Мирослава, Елеонора. Известно време Борислав нямал шофьорска книжка, затова го возел Стоев.

Същевременно Борислав получил голямо наследство и Стоев и другият задържан още през май решили да похитят негов близък, за да го изнудват за пари.

Първоначално смятали това да бъде братът на Борислав – Йоан. Той обаче имал много непредвидим график на движение и затова го отхвърлили като обект.

След това се спрели на сестрата на Елеонора – Мирослава. Похитителите смятали, че чрез нея Елеонора ще въздейства на приятеля си, за да даде пари за откуп.

„Похитителите не са разполагали със средства, необходими за организиране на същинско отвличане“, уточни комисар Димитров. Те са похитили жертвата с предварителната нагласа да я убият.

„Вярно е, че близките са получили писмо от Мирослава, написано с нейния почерк“, каза комисар Димитров.

Тя разпознала гласа на единия от похитителите си, който я успокоявал, че всичко ще бъде наред.

При повторен оглед в жилището му днес Стойчо Стоев се е самоубил.

„И Стоев, и другият задържан са криминално проявени“, уточни комисар Димитров. Разследването се извършва на девет адреса, добави той.

#Перник #убийство #Мирослава #комисар #Валентин Димитров #Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници