Освободиха голяма част от задържаните протестиращи в Турция

Освободиха голяма част от задържаните протестиращи в Турция
По време на протестите бяха задържани над 500 души. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Прокуратурата освободи 91 лица, задържани в Истанбул по време на протести в защита на каузата за парка „Гези" на площад „Таксим"; други 11 лица, задържани в Анкара, също са освободени, предаде Фокус, позовавайки се на телевизионният канал CNN-TURK.

След приключване на полицейските процедури тази сутрин 91 от задържаните в Истанбул лица бяха изпратени в прокуратурата. След прокурорските разпити са освободени 84 лица, останалите 7 лица са изпратени на съд по обвинение за „оказана съпротива по смисъла на закона за събранията и манифестациите и за „полицейско неподчинение" с искане за арест. След разпити дежурният съд ги освободи.

В Анкара след приключване на полицейските процедури в дирекцията по сигурността, директно са освободени 87 от задържаните общо 98 лица. Останалите 11 лица са изпратени в прокуратурата, ескортирани от екипи на специалните полицейски подвижи части. Прокуратурата освободи шестима от тези 11 лица, другите петима са изпратени в съда по обвинения за „оказана съпротива срещу длъжностни лица и нанасяне на щети на обществено имущество по смисъла на Закон № 2911 за събранията и манифестациите". Дежурният съд в Анкара ги освободи.

Вчера прокуратурата не повдигна обвинения и освободи други 10 лица, задържани от полицията по време на протестите в столицата Анкара, посочва CNN-TURK.

#Турция #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино