Петър Чобанов: Трябва работещ парламент

Петър Чобанов: Трябва работещ парламент
A A+ A++ A

Трябва работещ парламент, който да подкрепи необходимите мерки в икономическата и социалната сфера. Това каза пред журналисти министърът на финансите Петър Чобанов, който излезе от заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента, предаде агенция „Фокус“.

Аз не съм политик да коментирам политическата обстановка. Аз имам конкретен ресор, за който отговарям, и споделих опасенията си по отношение на ситуацията в този ресор. Опасенията ми са, че трябва работещ парламент, който да предприеме и подкрепи необходимите мерки в икономическата и социалната сфера, за да можем да продължим да се развиваме нормално напред. Иначе рискуваме да изпаднем в безтегловност, която няма да доведе до нищо добро нито за икономическия, нито за социалния живот. Парламентът има възможност да работи, докато мнозинството в парламента има воля да работи, посочи министърът.

Във връзка с протестите министър Петър Чобанов каза: „Всеки има право да изрази своето мнение. Надявам се да започне да се появява чуваемост, тъй като това, което предлагаме, включително адресира и техните искания, с изключение на най-радикалното в момента – оставката, но то винаги може да бъде използвано като стимул за по-добра прозрачна и честна работа“.

#заседание #президент #КСНС #Петър Чобанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници