Beats Electronics спира да работи с Monster

Beats Electronics спира да работи с Monster
A A+ A++ A

Когато по-късно тази година 5-годишният договор между Monster и компанията Beats Electronics изтече, той няма да бъде продължен, твърди информация на BusinessWeek. Това ще сложи край на изключително успешното партньорство между Monster и компанията, основана от Dr. Dre и Джими Йовайн от звукозаписната компания Interscope Geffen A&M, което според данни на NPD през миналата година е успяло да спечели 53% от пазара на слушалки, оценен на 1 милиард долара.

Изданието цитира източници, близки до преговорите, според които Beats Electronics и Monster не могат да се разберат коя от страните има по-голям принос за успеха на слушалките и коя трябва да вземе по-голяма част от приходите. След раздялата Beats Electronics ще запази своята патентована аудиотехнология, специфичния закръглен дизайн и марката. Технологията на Beats вече се намира в лаптопи на HP, смартфони на HTC (тайванците имат 51% в компанията) и дори в автомобили на Chrysler. Плановете са да достигне и до телевизори и специализирано аудиооборудване за спортисти.

Въпреки че Monster прави слушалките и помага за дизайна им, Dr. Dre и Джими Йовайн имат заслугата да превърнат продуктите в желани аксесоари, като успяват да ги промотират чрез различни известни личности. Monster вече се подготвя за бъдеще без Beats Electronics, партньорство, което през миналата година е донесло 60% от приходите на компанията. Затова и не е изненадващо, че на тазгодишното издание на CES компанията демонстрира 8 нови линии с 50 различни варианта, които ще пусне на пазара през тази година. Сред тях са слушалки с името на музиканти като Earth, Wind & Fire и Miles Davis и модни брандове като Diesel.

http://www.businessweek.com/magazine/beats-electronics-is-breaking-up-with-monster-01122012.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници