Цветлин Йовчев: Разочарован съм от резултатите на КСНС

Цветлин Йовчев: Разочарован съм от резултатите на КСНС
Цветлин Йовчев заяви, че до него не е стигала информация за готвено покушение над лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Разочарован съм от резултатите на Консултативния съвет за национална сигурност. Щеше да е добре, ако членовете се бяха обединили около някакво становище, което да даде правилно послания на обществото“, заяви пред бТВ Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

Не бих искал да навлизам в детайли за причините, както и конкретни участници, това няма да помогне за решаване на проблема в момента“, добави Йовчев.

"Направи впечатление високото ниво на агресия в политическото говорене, а то се пренася и на хората", коментира вътрешният министър.

Според него, на протестите се виждат опасни лозунги, твърдения, екстремистки политически и етнически и послания. Ако политиците нямат достатъчно отговорно поведение, може да се стигне до сериозни последствия, смята Йовчев.

„Голямата част от хората излизат на протести спонтанно, те имат справедливи искания. Трябва да подкрепим тези хора, това е гражданското общество", заяви той.

По думите на Йовчев на шествията има и провокатори, но те са мотивирани и не са голяма част.

„Има придвиждане от провинцията, но то не е в големи размери", добави МВР шефът.

Йовчев не скри, че са опасни именно онези присъстващи на протестите, които се отличават - здравите момчета.

Цветлин Йовчев заяви, че до него не е стигала информация за готвено покушение над лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Ако някой има такива данни, трябва да ги предостави на съответните органи. Това е пътят в едно демократично общество, другото е говорене", заяви той и допълни, че е готов да съдейства за пълно разследване, ако Борисов действително се чувства застрашен.

„Един човек не трябва да има възможност да разпорежда и да използва тази техника. Това трябва да бъде процедура", каза Йовчев в отговор на въпрос той ли контролира станалите известни по време на Цветан Цветанов автомобили за подслушване на телефонните разговори.

#Цветлин Йовчев #КСНС #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници