Станишев: Оставката на правителството не се дава в интернет

Станишев: Оставката на правителството не се дава в интернет
„Аз уважавам хората, които протестират с убеждения, с емоция, но бих ги предпазил да не позволят да бъдат част от политически интереси”, каза още Станишев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Оставка на правителство не се дава в интернет или на когото и да е. В България има легитимни институции“, заяви лидерът на БСП и председател на ПЕС Сергей Станишев във връзка с искания в социалните мрежи оставката на кабинета „Орешарски“ да бъде факт до събота, съобщава „Фокус“.

Аз уважавам хората, които протестират с убеждения, с емоция, но бих ги предпазил да не позволят да бъдат част от политически интереси“, каза още Станишев.

Според него единствената причина за това на вчерашното заседание на Консултативния съвет по национална сигурност при президента да няма общо становище, което да призове институциите да работят за гражданите в България и да се кажат неща с уважение към протестиращите, е това, че партия ГЕРБ от началото на работата на този парламент, просто не го признава.

Не признава, защото не им изнася. Те се опитват да използват тези протести, които в голяма част са истински и спонтанни, за политически цели“, коментира Сергей Станишев.

Той отново призна, че изборът на Делян Пеевски за шеф на ДАНС е бил грешка.

Доверието много трудно се печели, но лесно се губи. Осъзнавам добре, че допуснахме тежка политическа грешка макар и с най-искрени и добри намерения за постигане на резултати“, подчерта Станишев.

По думите му сегашното правителство трябва да спечели времето да работи в интерес на българските граждани.

Лидерът на БСП и на ПЕС участва в конференция на жените социалистки от ПЕС.

#Сергей Станишев #БСП #ПЕС #оставка #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите