МВР: Около 600 са протестиращите пред НДК

МВР: Около 600 са протестиращите пред НДК
Повечето протестират срещу правителството, а част от тях са срещу отмяната на забраната за тютюнопушене на обществени места. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Между 400 и 600 по данни на МВР са протестиращите пред НДК, където в момента се проведа конгреса на ПЕС, на който присъстват лидерът на партията Сергей Станишев, премиерът Пламен Орешарски, председателят на ЕП Мартин Шулц и представители на ръководството на ПЕС.

Повечето от тях се организираха в социалните мрежи с искане за оставка на правителството на Пламен Орешарски, а друга част са срещу премахването на забраната за пушене на обществени места.

Около 12:30 ч. или близо два часа след началото на протеста част от тях започнаха да се разотиват.

Все още се виждат български флагове, някои демонстранти раздават на преминаващите стикери с надпис "Пушенето забранено".

На някои от плакатите пише: "Stanishev, don't touch the smoking ban" (Станишев, не пипай забраната за пушене), "PES, wake up, your leader is corrupted" (ПЕС, събуди се, твоят лидер е корумпиран), "PES, put Stanishev on the controll" (ПЕС, сложи Станишев под контрол), "Stanishev is killing us" (Станишев ни убива). Издигната е карикатура на Станишев и Делян Пеевски с надпис "mafia boys".

Обстановката е спокойна, няма напрежение, няма провокации.

Сградата на НДК е оградена с метални заграждения. Полицейското присъствие е засилено.

#МВР #протест #ПЕС #НДК #Сергей Станишев #Пламен Орешарски #Мартин Шулц #Делян Пеевски #Станишев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници