Съдят шуменски прокурор, хванат да взема подкуп

Съдят шуменски прокурор, хванат да взема подкуп
A A+ A++ A

Срещу шуменския прокурор Румен Пенев, хванат да взема подкуп, ще бъде повдигнато обвинение за търговия с влияние.

При съвместна полицейска операция между Софийска градска прокуратура и ГД „Борба с организираната престъпност“ към МВР, проведена днес, беше задържан магистрат – прокурора Румен Пенев от Районна прокуратура – град Шумен, в момент на получаване на подкуп в размер на около 21 000 лева.

„Срещу прокурор Румен Пенев от Районна прокуратура в Шумен ще бъде повдигнато обвинение за търговия с влияние“, каза пред журналисти прокурор Маргарита Немска, говорител на Софийска градска прокуратура, цитирана от агенция „Фокус“.

Пенев е получил сумата, за да упражни влияние върху свой колега магистрат при вземане на решение при определена прокурорска преписка.

За това престъпление е предвидено лишаване от свобода в срок до 6 години и глоба в размер на 5 хиляди лева. Румен Пенев ще бъде задържан за 72 часа от наблюдаващия прокурор.

„Повече подробности по случая няма да изложим на този етап, тъй като в момента текат процесуално-следствени действия както по отношение на обвиняемия, така и по отношение на други лица и предмети“, каза прокурор Немска.

Пенев се е опитал да избяга и е бил гонен от полицейските служители. По случая е работено няколко дни преди това.

#Софийска градска прокуратура #Румен Пенев #Пенев #прокурор #Шумен #обвинение #подкуп #Маргарита Немска

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници