Изплащат заплатите във ВМЗ – Сопот

Изплащат заплатите във ВМЗ – Сопот
Започва поетапно изплащане на заплатите на работниците от ВМЗ – Сопот. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

До края на работния ден в сряда ще бъде изплатен авансът за месец май 2013 г., а от 1 до 3 юли 2013 г. ще бъдат изплатени поетапно дължимите суми на оръжейниците във ВМЗ– Сопот.

Това се реши на среща между КНСБ и мениджърския екип на ВМЗ – Сопот, на която е обсъден и подписан график за изплащане на дължимите трудови възнаграждения на оръжейниците, съобщи БГНЕС, позовавайки се на информация от КНСБ.

Представителите на КНСБ са получили уверение, че ще бъдат изплатени възнагражденията на работниците от изпълнителния директор инж. Иван Стоенчев.

Оръжейниците очакват дружеството да започне нормална производствена дейност от началото на месец юли 2013 г.

Припомняме, че на 13 юни министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев посети ВМЗ – Сопот, и се срещна с ръководството на завода и с представители на синдикатите.

Тогава той подчерта, че ще се търсят възможности да бъдат изплатени дължимите възнаграждения на работниците, без да уточнява откъде ще бъдат осигурени парите.

„За мен като министър на икономиката и енергетиката мога да поема ангажимент и работя в посока хората да получат своите заплати и разбира се, да има нужните оборотни средства, така че предприятието да изпълни своите поръчки. А предприятието има поръчки. Като дългосрочни действия мога да заявя най-отговорно, че ще помагам на ръководството за намиране на нови поръчки, така че това предприятие да го има“, категоричен бе Стойнев.

#ВМЗ-Сопот #Драгомир Стойнев #КНСБ #Иван Стоенчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници