Мартин Шулц: Турция е длъжна да се съобразява със стандартите на ЕС

Мартин Шулц: Турция е длъжна да се съобразява със стандартите на ЕС
Мартин Шулц обърна внимание и на обстоятелството, че „въпреки водените дълги години преговори, самите страни-членки на ЕС не успяват да постигнат съгласие помежду си по въпроса дали действително искат Турция да влезе в общността”. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц заяви, че „ако турското правителство иска страната да стане член на ЕС, е длъжно да се съобразява със стандартите на общността”, съобщава телевизионният канал NTV, предава „Фокус“.

В изявление за германския вестник „Ди Велт” Шулц споменава и за масовите протести в Турция в подкрепа на каузата за парка „Гези” на площад „Такисм” в Истанбул.

Председателят на ЕП още веднъж критикува бруталните действия на властите срещу протестиращите.

„Това предизвиква съмнения дали посоката на правителството е обърната към Европа”, каза Шулц.

Той отбеляза, че „се чувства нужда да бъде изпратено ясно послание на турския премиер Реджеп Тайип Ердоган относно това, че е длъжен да спазва стандартите на ЕС” и посочи, че „сегашното турско правителство проявява все по-малко и постоянно намаляващо уважение към стила на светски начин за живот”.

Мартин Шулц обърна внимание и на обстоятелството, че „въпреки водените дълги години преговори, самите страни-членки на ЕС не успяват да постигнат съгласие помежду си по въпроса дали действително искат Турция да влезе в общността”.

#Мартин Шулц #Турция #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници