Част от протестиращите обикалят парламента, хванати за ръце

Част от протестиращите обикалят парламента, хванати за ръце
Протестиращи хвърлят яйца към сградата на парламента. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Част от протестиращите пред Народното събрание се хванаха за ръце и започнаха да обикалят сградата, съобщи агенция "Фокус".

Близо до сградата на НС има опъната шатра, в която се събират подписи в подкрепа на палатков лагер „Окупирам Народно събрание” за нов Изборен кодекс. Един от плакатите наблизо гласи „Софийска протестна група и отдолу пише „Глупаците седят и чака някой да ги спаси.

Силните се изправят, за да защитят себе си. Смелите и честните се изправят, за да защитят другите". Близо до сградата все още има 4 палатки. На една от тях е записано с маркер –„Нов изборен кодекс и довиждане! Лустрация!". На същата палатка пише „Б.Б. не се приготвяй! Не протестираме за теб” и са изписани имената на партиите БСП, СДС, ДПС, Атака, ГЕРБ, които са задраскани.

Протестиращите са около 1000 и продължават да скандират „Оставка” и „Червени боклуци”.

Един от тях държи малки кофи за боклук, на всяка от тях е изписано Атака, ДПС, БСП. Хората развяват множество български знамена. Чуват се бурни освирквания, тъпани от барабани, звуци от вувузели.

Един от протестиращите е издигнал кукла във форма на великденски заек, като на челото на куклата пише Сергей, на едното ухо пише Волен, а на другото Доган.

Част от лозунгите на протестиращите гласят „Депутатите без имунитет. Партиите без субсидии. Пълна лустрация и край на ДС”. Друг лозунг гласи „Работническо дело 28.06.2013 г., 08.20 часа: Мая Манолова се е задавила с кафе”.

#протести парламент #Народно събрание #Атака #Мая Манолова #ДПС #БСП #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници