Здравният министър: В понеделник ще има проверка в Онкологията в София

Здравният министър: В понеделник ще има проверка в Онкологията в София
Таня Андреева обяви, че в понеделник ще има проверка в Онкологията. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

"В понеделник в Специализираната болница по онкологични заболявания ще започне проверка."

Това каза пред журналисти в парламента в петък министърът на здравеопазването Таня Андреева, цитирана от агенция "Фокус".

"Проверката ще бъде както финансова, така и документална. Ще се провери всичко в болницата. Ако след това се установи, че аз съм действала неоснователно, директорът на болницата няма да бъде отстранен", добави министърът.

Андреева каза, че не е изненадана от протеста срещу решението на Министерство на здравеопазването за смяна на борда на директорите на СБАЛ по Онкология – ЕАД.

„Очакваше се това да се случи, но този ход беше абсолютно премислен и оценен. Държавата е сто процента акционер в Специализираната болница по онкологични заболявания. Там имам сигнали за редица нарушения. Поради тази причина използвах случая да подменя засега само съвета на директорите, който да може да изиска от директора на болницата всички данни”, обясни Таня Андреева.

На въпрос дали един от новите членове на Борда на директорите е била отстранена заради административни нарушения в минал период, министърът посочи: „Истината е, че срещу един от новите членове е имало повдигнато обвинение, но след това е установено, че няма никакви нарушения и престъпления. Тогава е имало някаква лична история. Това са всички документи, с които разполагам”.

Припомняме, че в петък сутринта служителите на болницата по Онкология в София протестираха срещу смяната на ръководството на лечебното заведение, като стачката бе мирна.

#Таня Андреева #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници