Gartner: Пазарният дял на платформите на Apple ще надмине този на Microsoft през 2015 г.

Gartner: Пазарният дял на платформите на Apple ще надмине този на Microsoft през 2015 г.
A A+ A++ A

Според анализаторите от Gartner през 2015 г. можем да очакваме господството на Microsoft на пазара да приключи и двете платформи на Apple да отбележат по-високи продажби от тези на Microsoft. Данните на агенцията показват, че през 2012 г. са били продадени 347 милиона устройства с Windows, докато Apple са продали 213 милиона устройства. През следващата година се очаква разликата между продажбите на двете компании да се стопи още повече - до 23 милиона, а през 2015 г. Apple вече ще продава повече от Microsoft.

Според Garnter обаче не iOS и OS X ще отнемат първото място на Microsoft, а Google с Android, като доставките на устройства с Android се очаква да бъдат толкова, колкото са тези на Microsoft и Apple, взети заедно. Общо доставените устройства с Android до края на тази година ще бъдат 867 милиона, докато общите доставки на Apple и Windows ще са 636 милиона.

Доставките на Android пък ще достигнат 1 милиард през 2014 г., прогнозира агенцията. Последното обаче зависи в голяма степен от развитието на пазара на таблети, чиито общи доставки се очаква да достигнат 202 милиона броя тази година и 276 милиона през следващата.

http://www.gartner.com/newsroom/id/2525515

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници