Кристалина Георгиева: Промяна ще има, ако протестите от „Долу!“ станат „За“

Кристалина Георгиева: Промяна ще има, ако протестите от „Долу!“ станат „За“
Според Георгиева политическата криза може да прерасне в икономическа. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Очакванията за промяна ще се сбъднат, ако енергията на протестите се трансформира от „Долу!“ в едно добре премислено „За“.

Това написа в петък сутринта в личния си блог българският еврокомисар Кристалина Георгиева. Ето и нейната позиция по отношение на протестите и събитията в страната.

„Виртуални и реални приятели всекидневно ме питат дали следя събитията в България и какво мисля за тях. Следя, разбира се – където и да съм по света, с каквото и да се занимавам, като българка и аз се вълнувам от това, което се случва у нас. Бомбата, която хвърли назначението на Делян Пеевски начело на ДАНС, произведе неочаквано силен положителен ефект върху процесите в българското общество.“

„Очакванията за промяна ще се сбъднат, ако енергията на протестите се трансформира от „Долу!“ в едно добре премислено „За“. За какво управление сме готови да гласуваме? Кой предлага алтернативата на една България, в която властта може да е за лична употреба? Какво конкретно трябва да се направи, за да има работа за повече хора, да е по-добро образованието за децата ни, по-добра грижата за здравето ни и по-голям шансът да живеем „като европейци“ – и какво точно значи това? Нека не позволяваме на нагнетената от политически страсти обстановка да ни разсейва от търсенето на отговорите на тези въпроси“, категорична е Георгиева.

„Тревогата тук е, че политическата криза у нас може да прерасне в икономическа, което е лоша новина не само за България, а и за все още притиснатия от криза Европейския съюз. Ако политиката на безмилостно противопоставяне продължи, рисковете за България са сериозни“, споделя в личния си блог еврокомисарят.

#Кристалина Георгиева #ДАНС #Делян Пеевски #България #Европейски съюз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници