Стойнев: Южен поток тръгва по план

Стойнев: Южен поток тръгва по план
Министър Стойнев е разочарован, че "Набуко" няма да премине през нашата страна. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

„По проекта Южен поток България работи по план. Имаме закъснение от 30 дни, но уверявам ви, че правим всичко възможно този проект наистина да се осъществи, защото е обявен за стратегически за страната."

Това заяви в парламента в петък икономическият министър Драгомир Стойнев.

Той допълни, че прекалено много са проектите, които не се реализират в страната, затова правителството трябва да гони националните интереси.

„Да, разочарован съм за „Набуко", че няма да премине през нашата страна. Имаме някаква надежда, че „Набуко" не трябва да бъде изцяло зачеркнат, тъй като може да се търсят и други източници на природен газ. Има две находища в Каспийско море, които на технологичен език са узрели за добиване на природен газ и смятам, че този проект не трябва да бъде зачеркнат", заяви още Стойнев.

Стойнев уточни, че предпочетеният вариант за „Набуко" засега е не по икономически причини, а може би заради по-големи интереси.

Министърът няма притеснения за евентуално вето върху закона за енергетиката от страна на президента Росен Плевнелиев и цената на тока за крайните потребители ще намалее след решението на ДКЕВР и обнародването на закона в Държавен вестник.

#Драгомир Стойнев #Набуко #Росен Плевнелиев #ДКЕВР #България #Южен поток

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници