Надзирателите в затвора излизат на протест

Надзирателите в затвора излизат на протест
A A+ A++ A

Протестна подписка срещу кражбата на трудов стаж, чрез непълното отчитане на работното време върви между надзирателите на затвора в Пазарджик, съобщи председателят на местната структура на синдиката на надзирателите Тодор Денев за "24 часа".

"Вместо пълното отчитане на 12-часов работен ден на надзирателите се отчитат 11,15 ч. като им се приспада почивката. При 24-часов работен ден отчитането е 22,5 часа. По този начин при една прослужена година надзирателите губят 1 месец от трудовия си стаж, а при 20г. служба не се зачитат 2 години от стажа им", обясни Денев.

Надзиратели са завели над 700 дела срещу държавата за непълното отчитане на работния им ден.

" По време на почивките ние сме в униформа и сме в затвора, поради това орязването на реалното ни работно време е неправилна практика, възприета от ръководството на местата за лишаване от свобода", обясни надзирателят.

В понеделник подписката, която върви и в други затвори от страната, ще бъде връчена на изп. директор на главна дирекция" Изпълнение на наказанията" Митко Димитров.

През юли надзирателите ще излязат на национален протест срещу цялостната политика в системата на местата за лишаване от свобода.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници