Омбудсманът: Ще бъда там, за да помогна

Омбудсманът: Ще бъда там, за да помогна
Омбудсманът е категоричен, че имаме проблеми, трупани дълго време. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Аз съм омбудсман и на тези, които са на улицата, и на тези, които са за правителството, и на тези, които подкрепят протестите мълчаливо. Аз ще бъда там, за да помогна", категоричен е омбудсманът Константин Пенчев в сутрешния блок на Нова телевизия в събота.

„Не поощрявам и одобрявам никаква форма на насилие, но очевидно протеста ескалира, което може да се очаква, защото хората са на улицата повече от две седмици, а няма отговор на техните искания", добави той.

Според него засега полицията си върши работата добре и е хубаво, че няма насилие и няма пролята кръв.

"Обстановката в България е много напрегната, нормално е да се опънат нервите на всички. Но е важно да се каже, че както гражданите, така и представителите на институциите трябва да бъдат много спокойни", каза още Пенчев.

По думите му, ако един гражданин си изпусне нервите това няма да е фатално, но ако това направи един политик, може да доведе до непоправимо ескалиране на напрежението.

Той беше категоричен, че имаме огромни проблеми, трупани много дълго време. По думите му трябва всички институции да се хванат за ръце и заедно с гражданското общество да си „отвоюват страната" от олигарсите и мафията.

На въпрос какво трябва да се направи той каза, че най-важното е да се направят поправки на Изборния кодекс. „Това искат хората в момента", каза той и добави, че очевидно това Народно събрание не се ползва с доверието на хората и затова няма как да направи промени в Конституцията.

#Константин Пенчев #омбудсман #България #Конституция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници