Манолова: Протестиращите пред парламента са различни от тези пред МС

Манолова: Протестиращите пред парламента са различни от тези пред МС
Според Манолова хората пред парламента са пълни с агресия. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Протестиращите около парламента се различават от тези, които мирно и цивилизовано излизат всяка вечер, за да кажат мнението си“, заяви на пресконференция в понеделник зам.-председателят на парламента Мая Манолова, цитирана от бТВ.

Според нея хората, които се събират около парламента, били изпълнени с агресия и не се събирали спонтанно, а правели опит да окупират Народното събрание и да уронват престижа на народните представители и на самата институция.

„В тази ненормална обстановка всички си задаваме въпроса дали да продължим да изпълняваме това, което обещахме на хората“, добави още тя.

„Хората имат право да протестират и протестите са добри за всяко управление, защото будното гражданско общество означава, че ще има ясен контрол и ще има кой да „диша във врата“ на управляващата партия“, категорична е Манолова.

Тя посочи, че ще изпълни обещанието си от миналата седмица и във вторник вратите на парламента ще бъдат отворени за гражданските организации и движения, които наистина искат да разговарят с депутатите, за да изложат своите виждания за нов Изборен кодекс.

Мая Манолова информира още, че подготвя и през седмицата ще внесе законопроект, с който ще бъде намалена медицинската потребителска такса на пенсионерите на 1.00 лв., като това няма да е за сметка на общопрактикуващите лекари, а за сметка на бюджета на Здравната каса.

#Мая Манолова #протестиращи #Изборен кодекс #Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници