Румен Петков: България може да бъде ключов партньор на нова Либия

Румен Петков: България може да бъде ключов партньор на нова Либия
Според Петков Либия е далеч от спокойствието, което целят либийският народ и либийските държавни институции, но извървява много сериозен път. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„В нова Либия България се възприема като държава с изключителен потенциал в сферата на строителството, комуникациите, енергетиката, образованието. В Либия много високо оценяват това, което страната ни е правила през годините“. Това каза Румен Петков пред агенция „Фокус“, който е и председател на Общото събрание на Международния институт за сигурност и сътрудничество.


Според Петков Либия е далеч от спокойствието, което целят либийският народ и либийските държавни институции, но извървява много сериозен път.
Представителите на Международния институт за сигурност и сътрудничество са провели среща и с кметове на ключови градове в страната, които са изразили интерес от опознаване на демократичната система на местните органи за самоуправление в България и в Европа.

„Ние ще помогнем при структуриране на тяхно национално сдружение на общините и  установяване на конкретни взаимоотношения с наши градове“, заяви Петков. Той е поел ангажимент да информира българските институции за  интереса, който има от либийска страна за продължаване сътрудничеството между двете държави.

Международният институт за сигурност и сътрудничество е първата европейска организация, която е получила официалните символи на Министерството на вътрешните работи на Либия.

#Румен Петков #Либия #сътрудничество

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници