Фандъкова: Следващата седмица започва строежът на четири детски градини

Фандъкова: Следващата седмица започва строежът на четири детски градини
Фандъкова заяви, че в София се изграждат общо 11 градини в момента. Снимка: Дарик
A A+ A++ A

„През следващата седмица започва изграждането на нови четири детски градини в столицата.“

Това заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, която провери изграждането на нова детска градина в столичния квартал „Лозенец“ в четвъртък, цитирана от агенция „Фокус“.

Фандъкова отбеляза, че със стартирането на строежа на тези градини в София се изграждат общо 11 нови детски градини. „За строежа на останалите шест градини, които са по план, текат процедури“, посочи столичният кмет.

Детските градини в Герман и Кумарица са две от детските заведения, чийто строеж започва през идната седмица. Йорданка Фандъкова обясни, че именно тези две градини ще бъдат изцяло „зелени“ градини, като това предвижда поставянето на термопомпи на отоплението и слънчеви панели на покривите.

„Амбиция на Столична община е навсякъде в детските градини, където няма централно отопление, да работим за това да се използват енергоефективни източници“, отбеляза Фандъкова.

Тя посочи още, че другите две детски градини, чийто строеж започва в близките дни, са в районите „Младост“ и „Оборище“.

„В момента се строи усилено и в кварталите „Красно село“, „Лозенец“ и „Дружба“. Движим се по график, защото осъзнаваме, че много родители чакат, за да бъдат настанени техните деца“, коментира още Йорданка Фандъкова.

#Йорданка Фандъкова #Герман #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино