Психиатри се съмняват в шизофренията на заподозрения Марио

A A+ A++ A

Диагнозата шизофрения на заподозрения за убийството на 17-годишната Мирослава Николова Марио Любенов–Заека е доста съмнителна.

Това заяви пред bTV психиатърът доктор Роберт Крумов, който беше нарочен за лекаря, освидетелствал Марио срещу пари.

Доктор Крумов поясни, че именно той подлага на съмнение диагнозата шизофрения още през април 2010 година. Той препоръчва Марио Любенов да бъде прибран в психиатрия и изследван подробно.

„Няма нито един шизофреник, който да има всичките признаци наведнъж. Той ги изреждаше по списък. Споделяше за параноидни неща: че е следен, че му се подслушва телефонът, че има заговор срещу него. Значи аз съм цитирал в експертизата, че аз също бях обвинен от него, че съм в групата на заговорниците, че не го лекувам правилно“, каза д-р Крумов.

Според психиатъра заподозреният за убийството на Мирослава не е давал признаци на шизофрения през периода декември 2009 г. – юли 2011 г.

По думите му Любенов е дошъл за първи път в кабинета му в края на 2009 г. с папка документи от столичната клиника „Св. Наум“, съдържаща 12 епикризи, които сочели диагноза шизофрения.

Психиатърът регулярно му е изписвал медикаменти, но се появили сериозни съмнения, че Любенов не приема предписаните лекарства.

„Марио нямаше вид на шизофренно болен, нито на човек, който пие лекарства, а се оплакваше като по учебник. Аз съм първият, който се усъмни в диагнозата му, Любенов разбра това и от юли спря да идва при мен“, посочи докторът.

Той смята, че постъпването на Любенов в столичната клиника в началото на януари се базира на заключението на неговата експертиза. Крумов не знае защо изпълнението й се е забавило толкова много.

В Перник Любенов е трябвало да продължи лечението си, но въпреки това от пернишката психиатрия увериха, че той не се води на отчет при тях и никога не е лекуван там.

Срещу Марио Любенов има повдигнато обвинение за изработване на фалшиви банкноти, съобщи наблюдаващият прокурор Анита Джамалова, цитирана от БТА. Наказанието предвижда от 5 до 15 години затвор.

Марио бил разконспириран случайно в рамките на проведената през март спецоперация „Автокрадци“.

Полицаите го проверявали за откраднат в Перник „Фолксваген Голф“. Служителите на реда засекли колата, когато тя вече била със софийски регистрационни табели от „Форд Фиеста“, откраднат в столицата.

В мазето на обитаван от Любенов апартамент в Перник полицаите намерили акумулатор, заготовки за автоключове, устройство за отключване на автомобили. В апартамента имало лаборатория за фалшиви пари и фалшиви банкноти с много добро качество от 5 лв. и три от 10 лв.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници