Реформаторският блок ще обяви целите си

Реформаторският блок ще обяви целите си
Миналата седмица Радън Кънев заяви, че ГЕРБ няма да са част от "реформаторския блок". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Петте партии, които се обединиха в "реформаторски блок", след като Радан Кънев беше избран за лидер на ДСБ и обяви, че започва преговори, ще оповестят принципите и дългосрочните цели на обединението по-късно днес, съобщава "Дневник".

Формациите "Движение България на гражданите", ДСБ, "Зелените", Народна партия "Свобода и достойнство" и "Синьо единство" ще дадат обща пресконференция.

На Националната конференция на СДС в събота новоизбраният председател Божидар Лукарски посочи, че вижда като единствен път за партията разговори за широко обединение в център-дясно, но и че ще води политика на дистанциране от ГЕРБ. От "Зелените" предпочитат да не се заявяват като дясна партия.

Лидерът на "Синьо единство" Христо Панчугов се обърна в петък с писмо към СДС, в което призовава партията да се присъедини към единната дясна платформа, която "Синьо единство" и ДСБ подписаха на 20 януари.

#реформаторски блок #"Движение България на гражданите" #ДСБ #"Зелените" #Народна партия "Свобода и достойнство" #"Синьо единство" #СДС #Христо Панчугов #Радан Кънев #Божидар Лукарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници