Никола Саркози се завръща в политиката?

Никола Саркози се завръща в политиката?
A A+ A++ A

В понеделник пред централата на дясната партия „Съюз за народно движение“ в Париж бившият президент на Франция Никола Саркози размени поздрави със свои поддръжници. Не, той не спечели избори, нито дори вътрешнопартийни избори за следващата президентска надпревара, а присъства на извънредна среща на политическото бюро на партията си, която бе свикана, за да се обсъди огромният дълг на политическата сила, коментира вестник „Поан“, цитиран от агенция „Фокус“.

Недостигът на финансите на СНД бе предизвикан от решението на Конституционния съд да не признае разходите от последната предизборна президентска кампания, в която участва именно Саркози.

Каква е целта на Саркози обаче? „Да покаже, че е отговорен и солидарен. Да активира своята партия и французите за спасяването на СНД от фалит. Нищо повече“, казват в един глас приближените му.

Появяването на Саркози обаче бе повече от знак на солидарност – всъщност то бе завръщането му в политиката. Бившият държавен глава се потопи в политическото море както чрез физическото си присъствие, така и с тона на речта, която произнесе от трибуната пред 500 членове на партията.

„Това не е моето завръщане в политиката“, започна речта си Саркози. Въпреки това той не се сдържа да произнесе реч точно като за завръщане и да представи виждането си за света.

#Никола Саркози #Франция #партия #политика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино