Galaxy S4 предизвикал криза в Samsung?

Galaxy S4 предизвикал криза в Samsung?
A A+ A++ A

Според корейския сайт ETNews пожелал анонимност служител на Samsung е заявил, че Galaxy S4 е предизвикал истинска криза в компанията. След пускането му корейците са осъзнали, че на ключовите западни пазари е достигната точката на насищане по отношение на разпространението на смартфони. Според служителя Samsung ще отговори на това като промени маркетинговата си стратегия и ще наблегне на разширяване на пазарния дял с пускането на различни малки хитови модели, вместо на един основен флагман.

На практика това означава, че компанията се отдалечава от модела на Apple, като ще предложи много телефони с малки разлики между тях, но и досега работеше главно по този начин. Този подход ще се използва и на развиващите се пазари за борба с евтините устройства от китайските производители. Източникът на сайта посочва, че увереността на Samsung във възможностите на компанията за производство и разработка са в основата на такива промени в стратегията.

Благодарение на вертикалната интеграция Samsung може да пуска по-бързо нови модели, с които да реагира на променящите се пазарни условия. В същото време изданието пише, че Galaxy Note III ще бъде пуснат в цели 4 варианта с различен процесор за различните пазари по света.

http://www.androidbeat.com/2013/07/crisis-samsung/
http://english.etnews.com/electronics/2795891_1303.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници