Жельо Бойчев: Изслушването на Борисов за „Авиоотряд 28“ е задължително

Жельо Бойчев: Изслушването на Борисов за „Авиоотряд 28“ е задължително
„Авиоотрядът се е ползвал в нарушение на Закона за гражданското въздухоплаване, в нарушение на Устройствения правилник на „Авиоотряд 28“, където ясно е казано, че няма как самолетът да излети, без да е ясен съставът и без това да бъде установено от команд
A A+ A++ A

„Изслушването на Бойко Борисов за „Авиоотряд 28“ е задължително. И това може да стане чрез МВР“, заяви пред БНР Жельо Бойчев от Коалиция за България, член на комисията за разследване полетите на „Авиоотряд 28“.

Бойчев направи изявлението по повод вчерашното отсъствие на бившия премиер от заседанието на комисията, на което беше поканен.

„Има пропуски и нарушения във воденето на документите - изискванията за списъци на пътуващите и други нарушения. Оказва се, че една от големите тайни е кой е използвал правителствения отряд. За всеки граждански полет може да се установят данни. За правителствените полети няма данни. Нарушавани са правилата и законите“, коментира Бойчев.

„Авиоотрядът се е ползвал в нарушение на Закона за гражданското въздухоплаване, в нарушение на Устройствения правилник на „Авиоотряд 28“, където ясно е казано, че няма как самолетът да излети, без да е ясен съставът и без това да бъде установено от командира на полета. И летището, и НСО не съхраняват тези списъци“, каза още Бойчев.

„Най-представителният орган на държавата - Народното събрание, не може да възстанови една елементарна информация и това ни навежда на мисълта, че някой се притеснява от фактите, които биха излезли от там. Самолетът да излита без документи е практика от последните години. Много често се е случвало това да става с устни разпоредби. Авиоотрядът е извършвал и търговска дейност, нещо, което е в абсолютно нарушение на неговата функция“, добави депутатът.

#Авиоотряд 28 #Бойко Борисов #Жельо Бойчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници