Дефицитът на Турция скочи до 54 млрд. долара

Дефицитът на Турция скочи до 54 млрд. долара
A A+ A++ A

Централната банка на Турция оповести очакваните с нетърпение от финансовите пазари данни за размера на дефицита по текущата сметка на Турция, който на годишна база вече възлиза на 53 милиарда и 595 милиона щатски долари, пише електронното издание на вестник „Милиет”, цитирано от агенция Фокус. Само за май, дефицитът е скочил на 7 милиарда и 524 милиона щатски долари.

Общо за периода януари-май 2013 година дефицитът по тeкущата сметка се е увеличил с 5 милиарда и 847 милиона щатски долари в сравнение с първите пет месеца на миналата година, за да стигне до равнището от 31 милиарда и 920 милиона щатски долари. Най-голям дял за увеличаването на дефицита по текущата сметка през първите пет месеца на годината има нарасналият външнотърговски дефицит с 4 милиарда и 947 милиона щатски долари, сравнено с периода януари-май 2012 година.

От януари до май тази година общият външнотърговски дефицит на Турция възлиза на 33 милиарда и 811 милиона щатски долари, посочва електронното издание на вестник „Милиет”.

#Турция #дефицит #милиарди

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници