Руски оператор хвали Windows Phone и иска предоговаряне с Apple

Руски оператор хвали Windows Phone и иска предоговаряне с Apple
A A+ A++ A

Висши мениджъри на руския оператор "Мобильные ТелеСистемы" (МТС) обявиха официално, че ще искат предоговаряне на условията за дистрибуция на iPhone с оглед на това, че в тяхната мрежа Windows Phone е достигнал почти същия пазарен дял. MTS са престанали да продават продукти на Apple в края на миналата година и са засилили отношенията си с други производители на хардуер, сред които са наблегнали на такива, които предлагат устройства с мобилната операционна система на Microsoft.

Любопитното е, че завоят на контролирания от руския милиардер Владимир Евтушенков оператор идва след посещение на Стив Балмър и Стивън Илъп в Москва през миналия ноември. Веднага след визитата МТС решава да рекламира усилено Windows Phone и открива специални зони за устройства с операционната система във всичките си магазини.

Според IDC ходът на компанията не е нелогичен. През първото тримесечие на тази година Windows Phone има 8,2% дял при всички продадени смартфони в Русия, докато Apple се отчита с 9%. От MTS пък твърдят, че в тяхната мрежа Windows Phone има дял, който е над средния за страната.

http://www.bloomberg.com/news/2013-07-08/mts-bolsters-windows-smartphones-as-apple-iphone-ebbs-in-russia.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници